Twee kinderen via Jarige Job naar Bep van Klaveren Memorial

De verbinding tussen Jarige Job en Rotterdamse Sporticonen is al sinds een jaar een hele bijzondere. Kansarme kinderen krijgen via Jarige Job een doos om hun verjaardag thuis en op school te kunnen vieren, omdat hun ouder(s) daarvoor aan middelen ontbreekt. In de regio Rotterdam zijn dat maar liefst 6000 kinderen en dat aantal zal door de Corona-crises alleen maar stijgen.
 
In de doos van Jarige Job zit ook een verjaardagskaart namens Rotterdamse Sporticonen. Achterop staat de mogelijkheid om zich als jarige aan te melden voor een van de evenementen met de naam van een Rotterdams icoon. Het kind wordt vervolgens geholpen met vervoer en indien nodig ook kleding om deze dag net als elk kind sportief te kunnen beleven. Zonder dat het voor iedereen zichtbaar is om welk kind het gaat.
 
Op de 28-ste Bep van Klaveren Memorial is er in de Maassilo een clinic voor kinderen. Dus ook voor de kinderen die zich via hun doos van Jarige Job met daarin de kaart van Rotterdamse Sporticonen hebben aangemeld. Dat zijn er nu twee, die uit kunnen kijken naar een leuke dag op zaterdag 21 november die voor andere kinderen misschien heel gewoon is. Compleet met een boksdiploma en medaille als aandenken.
 
Zo komen ook kinderen waarvan de ouders het financieel zwaar hebben op maandag ook op school met een verhaal wat ze in dat weekeinde hebben beleefd. Via de verjaardagskaarten van Rotterdamse Sporticonen in de doos van Jarige Job deden in 2019 al kinderen mee met de Robert Doornbos Grand Prix en Raemon Sluiter Open.