Jolanda Paardekam Classic naar 7 november 2021

Zondag 1 november had voor Rotterdamse Sporticonen de dag moeten worden waarop kinderen met een beperking voor de tweede keer in het jaar centraal staan. De Dirk Kuyt Cup in maart en Jolanda Paardekam Classic zijn de twee evenementen binnen het aanbod van negentien die speciaal voor kinderen met een beperking zijn.
 
Op alle andere evenementen wordt er door Rotterdamse Sporticonen alles aan gedaan om kinderen met een beperking een plaats te geven op de evenementen. Maar de Dirk Kuyt Cup en Jolanda Paardekam Classic zijn op verzoek van de naamgevers speciaal voor kinderen met een beperking. De Dirk Kuyt Cup, omdat ex-Feyenoorder Kuyt zich met zijn eigen stichting inzet voor mensen met een beperking. En Jolanda Paardekam omdat ze als voormalige leerling van Mytylschool De Brug kinderen van deze instelling graag wil laten zien dat sport je ook als kind met een geestelijke of lichamelijke beperking veel kan brengen.
 
De Dirk Kuyt Cup zijn vanwege de keuze voor een specifieke doelgroep niet de grootste evenementen van Rotterdamse Sporticonen, maar misschien wel de dankbaarste. Mede omdat ouders bij deze twee evenementen nauw betrokken zijn om hun kind te brengen, stimuleren of bij te staan in het deelnemen. Jolanda Paardekam werd van leerling van Mytylschool De Brug uiteindelijk Paralympisch kampioene tafeltennis in Barcelona.
 
Omdat ze daarna volledig werd vergeten, poetste Rotterdamse Sporticonen haar in 2016 op en werd haar Classic een van de twaalf evenementen waarmee de stichting van start ging. Helaas gaat de vierde editie door Corona niet door, maar staat die nu voor 7 november 2021 in de agenda.