Joost Luiten Classic 26 september 2020

Rotterdamse Sporticonen heeft in overleg met golfcentrum Seve en Joost Luiten gekozen voor zaterdag 26 september 2020 als datum voor de vierde editie van de Joost Luiten Classic. De leukste en gratis golfdag van ons land voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar zal dan wederom op de negen holes van de golfbaan midden in de Maasstad worden gehouden.
 
De Joost Luiten Classic is in 2020 een van de in totaal negentien gratis evenementen van Rotterdamse Sporticonen. Doelstelling van de stichting met ANBI-status is om kansarme kinderen van in Rotterdam zonder kosten kennis te laten maken met sport en in een samenwerking met het JeugdFonds Sport en Cultuur dopor financiele steun vervolgens de kans te bieden om lid te worden van een vereniging.
 
Om die reden wordt in 2020 samenwerking gesloten met de Joost Luiten Foundation. De negenvoudig beste golfer van ons land begon dit jaar met een eigen stichting om zijn sport onder jeugd te promoten. De doelstelling van Rotterdamse Sporticonen en de Joost Luiten Foundation komen bij Golfcentrum Seve samen en versterken elkaar op de Joost Luiten Classic.
 
De Joost Luiten Foundation heeft in ons land inmiddels twee scholen in het voorgezet onderwijs geadopteerd waar kinderen de kans krijgen om extra golfles te volgen.De Joost Luiten Classic is om die reden voor alle kinderen. De jeugd van vier tot en met twaalf jaar doe ie reeds hun GVB of zelfs al een handicap hebben. Maar zeker ook voor kinderen die nog nooit op een golfbaan hebben gestaan. Zelfs met een geestelijke, lichamelijk of visuele beperking.
 
Samen met golfcentrum Seve en het JeugdFonds Sport en Cultuur wordt door Rotterdamse Sporticonen getracht om golf voor iedereen bereikbaar te maken. Gratis aanmelden voor de gratis en leukste golfdag van ons land kan via de website www.joostluitenclassic.nl