Kevin Strootman Cup over grens 30 teams

Het aantal deelnemers aan de vierde editie van de Kevin Strootman Cup op zondag 13 september is de grens van dertig teams gepasseerd. Het levende eerbetoon van de bij Sparta gevormde middenvelder van Olympique Marseille lijkt de ideale voorbereiding op het seizoen 2020-2021 te worden. Dit omdat er pas vanaf 1 september wedstrijden mogen worden gespeeld.
 
De Kevin Strootman Cup is het grootste -11 toernooi van ons land met 54 teams op het complex van de amateurs van Sparta aan de Bok de Korverweg in de wijk Nieuw Terbregge. Sterren van Morgen uit Breda is de voetbalschool die in 2019 de Cup met de grote oren won en die dit jaar mee terug naar Rotterdam neemt om hem te verdedigen.
 
Op de lijst met deelnemers aan de vierde editie staan veel nieuwe namen, zoals de -11 van Alblasserdam en de Helmondse Voetbalschool HVS. Zij speelden nog nooit op een toernooi van Rotterdamse Sporticonen. Dat geldt ook voor de -11 jeugd van BSC’68. De club uit Benthuizen, onder de rook van Zoetermeer, gaat op zondag 13 september debuteren door de aanmelding van trainer Jean Pierre Winter.
 
De andere toernooien zijn de Jan Boskamp Cup voor -7 op 5 september en Willem van Hanegem Cup voor -8 op 18 oktober. Voor de Coen Moulijn Memorial Cup en Stefan de Vrij Cup wordt in de kalender van Rotterdamse Sporticonen na het schrappen in juni nog naar een datum en locatie gezocht.