KNVB-arts ziet meerwaarde rolmodellen

KNVB bondsarts Edwin Goedhart geeft in De Volkskrant van donderdag 22 oktober precies aan waarom de evenementen en clinics van Rotterdamse Sporticonen waardevol zijn. Niet incidenteel, maar structureel iconen gebruiken, waaraan kinderen zich kunnen spiegelen.
 
Goedhart zegt in de krant: “Maar net als andere bedrijfstakken wil het betaald voetbal de branche overeind houden. Dat lukt niet als het voetbal een jaar wegvalt, dan krijg je een kaalslag. We maken met zijn allen ontelbare overuren om dat te realiseren. Sport verbindt, stimuleert, biedt vermaak en ontspanning. Voetbal heeft ruim vier miljoen fans in Nederland, die vanwege het virus zoveel mogelijk thuis moeten zitten. Rolmodellen kunnen helpen om kinderen in beweging te houden. Die maatschappelijke functie moet je niet onderschatten.”
 
Rotterdamse Sporticonen hoopt 2020 alsnog sportief in december af te kunnen sluiten met de Raemon Sluiter Open en tennisclinics voor de twintig scholen uit het Social Pact. Samen met de Giovanni van Bronckhorst Foundation proberen de beide stichtingen met ANBI-status alle kinderen in de Maasstad van vier tot en met twaalf jaar met rolmodellen kansrijker te maken.
 
Het eerste evenement van 2021 is overigens de Giovanni van Bronckhorst Cup op 10 januari. Een combinatie van E-sport en zelf voetballen op het complex van de Erasmus Universiteit. Gratis aanmelden via de website van het evenement met de naam van de ex-speler van LMO, Feyenoord en het Nederlands elftal: www.giovannivanbronckhorstcup.nl