Laat toegift van Expert Sonja Lagendijk

Noem het maar een laat toegift. Maar daarom niet minder verdiend. Sonja Lagendijk overleed op 1 juni van dit jaar na een lang gevecht tegen kanker. Het lid van het Expert-panel was een van de stille krachten achter het succes van Rotterdamse Sporticonen. Altijd op de vergaderingen, altijd op de evenementen en samen met Diana Berkelouw, de moeder van Kevin Strootman, altijd bezig met leuke dingen.
 
Lagendijk was fan van Danny Vera. Al lang voordat de singer/songwriter populair werd. Dus trok ze Berkelouw ook mee naar de concerten van de Zeeuwse artiest. Queen was een van haar andere favoriete bands, maar daar kon ze niet meer naar toe. En Danny Vera trad ze een paar keer per jaar op. En zo ontstond er een band tussen Lagendijk en Vera.
 
En natuurlijk toen ze overleed kreeg zijn muziek een diepere betekenis. Het werd muziek met een traan, maar zeker met een lach als herinnering. Boven in de hemel besloot de Rotterdamse iets terug te doen voor de man die altijd tijd en aandacht had. Ze regelde een eerste plaats in de top 2000 ten koste van Queen. Niet lullen maar poetsen. Dus niet veel praten, maar doen zal ze boven hebben gezegd.
 
Het levende bewijs dat ze van bovenaf nog altijd meekijkt met Rotterdamse Sporticonen. Zodat we haar nooit vergeten. Sonja Lagendijk vergeten we nooit. Net als Tinus Bosselaar en Eddy Pieters-Graadland en Gerard Kerkum. On-Nederlands, maar Rotterdamse Sporticonen eert de helden van de stad die anderen, vaak vooral op jacht naar eigen roem, vergeten.