Leonidas verdedigt met M6E1 Cup met grote oren

Ook de titelverdediger van de Fatima Moreira de Melo Cup staat op de deelnemerslijst van de vierde editie van de Fatima Moreira de Melo Cup. De meisjes van RHV Leonidas wonnen in 2019 de Cup met de grote oren en komen de beker dit jaar in het hockeystadion van HC Rotterdam op zondag 6 september verdedigen.
 
Denis Boonman schreef de M6E1 van Leonidas in voor het levende eerbetoon aan de winnares van Olympisch goud, zilver en brons. Fatima Moreira speelde in totaal 243 maal in Oranje en is een van de weinige sporters in ons land die drie Olympische Spelen meemaakte en daar ook nog eens op het erepodium stond.
 
De Rotterdamse, tegenwoordig verslaggever bij RTL 4, moet een inspiratie zijn voor de Rotterdamse hockeyjeugd. Die vormt met 20 teams het hart van het deelnemersveld. RHV Leonidas, Tempo’34, HC Feijenoord, HV Victoria en HC Rotterdam staan met een of meerdere teams op de lijst met E-jeugd. Alleen HC Delfshaven ontbreekt tot op heden voor deelname aan het grootste E-jeugd-toernooi (6×6) van ons land.
 
Op de deelnemerslijst staan bovendien twee wijkteams van Thuis Op Straat en twaalf schoolteams die in een aparte poule op het toernooi gaan spelen. Doelstelling is om deze kinderen na vier clinics en deelname aan het toernooi enthousiast te maken voor hockey.
 
Gratis aanmelden voor het toernooi via de website www.fatimamoreirademelocup.nl