Aanmeldingen Classic 2021 druppelen binnen

Ondanks dat zaterdag 6 februari 2021 nog ver weg is, blijven de aanmeldingen voor de vijfde Deborah Gravenstijn Classic binnen druppelen. Het levende eerbetoon aan de judoka die op drie Olympische Spelen actief was en tweemaal op het erepodium stond, wordt wederom in sporthal Wilgenring in Rotterdam gehouden.

De Deborah Gravenstijn Classic biedt plaats aan 750 meisjes (drie sessies van 250) in de leeftijd van vier tot en met twaalf jaar. Rotterdamse Sporticonen organiseert de grootste, gratis en meest roze judodag van ons land in samenwerking met de Rotterdamse judoclubs Kimaita en SV Hagendoorn. De locatie voor het jaarlijkse evenement wordt beschikbaar gesteld door Sportbedrijf Rotterdam.

Doelstelling van de Deborah Gravenstijn Classic is dat zo veel mogelijk meisjes zo lang mogelijk op de mat staan. Daarom is er na de voorstelling van de deelnemende clubs een clinic onder leiding van Deborah Gravenstijn en vervolgens een randori-toernooi. Dat voorkomnt een anti-climax als verliezen, herkansing verliezen en naar huis.

Meisjes worden ingedeeld naar ervaring en gewicht. Er is op de in totaal vijftien matten zelfs ruimte voor meisjes die nog nooit aan een judo-evenement hebben deelgenomen en meisjes met een visuele of lichamelijke beperking. Dat maakt de Deborah Gravenstijn Classic tot een uniek toernooi waar elke deelnemer met een medaille naar huis gaat en de winnaars zelfs met een roze judopak.

De laatste drie aanmeldingen kwamen van Joleen van Berkel (Liempde) Liv Veldt (’t Loo) en Gabriella Westerduin (Nintai).