Leontienhuis zoekt programmaleider

Alle iconen van Rotterdamse Sporticonen zetten zich in voor het doel van de stichting met ANBI-status om alle kinderen met een geestelijk, lichamelijke, visuele of sociale beperking gratis sport aan te bieden. Een initiatief dat in 2016 ontstond en inmiddels duizenden kinderen zonder kosten kennis heeft laten maken met de sporten van de negentien helden van de Maasstad.
Maar er zijn ook iconen die zich extra inzetten voor een doel dat hen persoonlijk raakt. Dirk Kuyt voor mensen met een beperking en Giovanni van Bronckhorst voor kinderen met een leerachterstand in groepen zeven en acht van de basisschool. Leontien van Moorsel zet zich in voor kinderen met een eetstoornis. De viervoudig Olympisch kampioene had tijdens haar loopbaan last van anorexia en zet die ervaringen in om in het Leontien-huis op de rand van Nieuwerkerk en Zevenhuizen kinderen te steunen en te helpen hun ziekte te overwinnen.
Net als bij Rotterdamse Sporticonen kan het Leontien-huis niet bestaan zonder financiële steun van fondsen, bedrijven en overheid. Maar ook niet zonder mensen die zich voor het doel van Van Moorsel in willen zetten. Onder leiding van professionals. Maar in vijf jaar tijd is het programma van het Leontienhuis zo gegroeid dat er een extra professional nodig is. In het Algemeen Dagblad verscheen er deze week al een bericht over de zoektocht naar een programmaleider. Die oproep wil Rotterdamse Sporticonen voor haar icoon graag ondersteunen. Meer informatie op www.leontienhuis.nl