Munchen 1972-zwemsters naar Rie Mastenbroek Memorial

Vier oud-Olympische deelnemers komen ook naar de tweede Rie Mastenbroek Memorial. De vier zwemsters die aan de spelen van Munchen 1972 hebben deelgenomen zijn op 15 februari wederom in het Zwemcentrum Rotterdam voor het levende eerbetoon aan de drievoudig Olympisch kampioene van Berlijn 1936.
 
Rie Mastenbroek werd in dat jaar de grote heldin achter de Keizer van Berlijn, Jesse Owens met vier gouden medailles. Maar de Rotterdamse kreeg in de Maasstad nooit de eer die ze verdiende. Er is tot op de dag van vandaag zelfs geen Rie Mastebroekstraat of iets anders dat aan de legendarische inwoonster herinnert. Dat was voor Rotterdamse Sporticonen reden om haar postuum te eren met een eigen zwemevenement.
 
In een jaar tijd is er gelukkig veel veranderd en heeft het sportbedrijf Rotterdam het 50 meter wedstrijdbad omgedoopt in Zwemcentrum Rotterdam in Rie Mastenbroek wedstrijdbad. Daar zullen kinderen van zes tot en met twaalf jaar, met een diploma, zaterdag 15 februari weer gratis worden verwelkomd door ouwe heldinnen als Marianne Vermaat, Josine Elzerman, Corrie Meeken-Homs en Enith Brigitta. Het geheel zal van commentaar worden voorzien van voormalig NOS-commentator Jos van Kuijeren, een autoriteit op zijn vak.
 
Het deelnemersveld van het zwemfeest is inmiddels in de dubbele cijfers gekomen.