Nieuw record voor Deborah Gravenstijn Classic

De vierde editie van de Deborah Gravenstijn Classic gaat voor een nieuw recordaantal meisjes in de leeftijd van vier tot en met twaalf jaar zorgen. Aan de derde editie in 2019 deden 500 meisjes mee. Dat aantal is een maand voor het grootste gratis en meest roze judo evenement van ons land reeds gepasseerd.
 
Op dit moment staat de teller voor het levende eerbetoon aan de winnares van Olympisch zilver (Beijing 2008) en brons (Athene 2004) in sporthal de Wilgenring op 520 meisjes. De laatste inschrijvingen komen uit het hele land. Van EBI Sports uit Zuid-Scharwoude, Bushi Arnhem, Erik Verlaan Sport, AHC Ypenburg, Topjudo Harderwijk, WIK Rheden, het Rotterdamse SV Hagendoorn tot Makoto-Dokokaj uit Oud-Gastel.
 
Op basis van het totaal aantal deelnemers zal het programma van het judofeest van Rotterdamse Sporticonen voor zaterdag 1 februari bekend worden gemaakt. Alle meisjes ontvangen half januari een mail voor hun exacte gewicht en de kleur van hun band. Op die manier wordt iedereen op de Deborah Gravenstijn Classic naar leeftijd en sterkte ingedeeld.
 
Alle deelnemers judoën in de Wilgenbring in poulevorm op tijd en krijgen na de wedstrijden ook een clinic plus een fotomoment met Deborah Gravenstijn. Deelnemers worden bij aanvang per judoschool voorgesteld. Dat geldt ook voor de deelnemers met een beperking van Mytylschool De Brug en de Visioschool voor blinde en slechtzienden meisjes.
 
Bovendien komen meisjes van zeven basisscholen uit het Sociaal Pact van Rotterdamse Sporticonen tijdens de Deborah Gravenstijn Classic na vier trainingen in januari 2020 voor het eerst op de judomnat. Er is voor iedereen een gratis roze suikerspin en medaille met een roze lint als aandenken. Voor de winnaars van de poules is er het befaamde roze Matusuru judopak.
 
Gratis aanmelden kan nog tot de derde week van januari via www.deborahgravenstijnclassic.nl