Rotterdamse Sporticonen eert vrijwilligers

Rotterdamse Sporticonen heeft het jaar 2019 met haar vrijwilligers uitgeluid. Stuk voor stuk mensen die niet altijd zichtbaar zijn, maar zeker wel onmisbaar zijn als onderdeel van het fundament onder de evenementen van de stichting met ANBI-status.

EHBO’er Hennie Slingerland en de mensen van STOED , stichting thuis onder een dak, uit Maassluis zijn sinds de start van Rotterdamse Sporticonen uitgegroeid tot een vaste waarde. Alle reden om zuinig te zijn voor de mensen die altijd klaar staan om kinderen een leuke dag te bezorgen. Zonder klagen zorgen zijn voor het leggen van judomatten, het vervoeren van tafeltennistafels, het ophangen van reclamedoeken, vervoer en neerzetten van voetbaldoelen, het opzetten van PoleSoccer-velden. Het klaar zetten van 50 trapautos’s en het uitzetten van het racecircuit

Vaak zit hun werk erop als de kinderen aan het evenement beginnen of begint het opruimen als iedereen na een geslaagde dag weer huiswaarts is gekeerd. De vrijwilligers van Rotterdamse Sporticonen staan daardoor vaak in de schaduw van anderen. Maar dat is geen reden om hun aandeel in het succes van Rotterdamse Sporticonen te onderschatten.

In 2020 staat deze groep, waarop twee mensen door omstandigheden ontbreken, weer klaar voor alle deelnemers van de evenementen van Rotterdamse Sporticonen. Op de laatste dag van 2019 alle reden om daar nog even stil te staan bij deze stille krachten.