Nieuwe clinics in mei en juni 2020

Rotterdamse Sporticonen start in mei met de clinics voor basisscholen uit het Sociaal Pact in drie sporten: voetbal, hockey en honkbal. De stichting met ANBI-status gaat veelal kansarme kinderen zo de gelegenheid bieden om gratis kennis te maken met een sport. Niet op het schoolplein, maar bij een vereniging in de buurt van hun school en woonhuis.

Daardoor raken kinderen in vier weken tijd meer vertrouwd met de zowel de club als de trainers, waardoor ze bij een lidmaatschap van die vereniging zich al redelijk vertrouwd voelen. Rotterdamse Sporticonen werkt voor dit traject samen met het JeugdFonds Sport en Cultuur.

Daardoor krijgen kinderen, waarvan de ouders niet meer dan 120 procent van het minimumloon verdienen, contributie vergoed. En in samenwerking met Klupp Sportswear soms ook het tenue. Met deze aanpak is Rotterdamse Sporticonen in de Maasstad in een jaar tijd koploper geworden in het toe leiden van kinderen uit het basisonderwijs naar sportclubs.

Simpelweg door de sport niet naar de school te brengen, waardoor er voor het kind feitelijk niets verandert. Maar door kinderen via clinics over de drempel bij een club te brengen, wordt hun wereld verbreed en maken ze daadwerkelijk kennis met de sport op de plaats, waar ze die in verenigingsverband ook gaan beoefenen.

Rotterdamse Sporticonen heeft daardoor inmiddels kinderen met steun van het JeugdFonds Sport en Cultuur na de clinics lid kunnen maken van onder meer FC IJsselmonde, Hockeyclub Rotterdam, judoclub SV Hagendoorn, RijnmondHoogvlietSport, HC Feijenoord, Neptunus honkbal en judoclub Kimaita.

De clinics in mei worden verzorgd door trainers van de club waarmee worden samengewerkt plus studenten van Hogeschool Rotterdam. Bij het honkbal krijgt Rotterdamse Sporticonen steun van bondscoach Evert Jan ’t hoen en later in het jaar bij het boksen van Arnold Vanderlyde.