Overmaas met zes teams in Coen Moulijn Memorial Cup

De deelnemerslijst van de tiende editie van de Coen Moulijn Memorial Cup wordt aangevoerd door drie Rotterdamse verenigingen. Overmaas (foto) maakt van het levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen aan de Feyenoorder van de Eeuw een soort thuisevenement door met maar liefst zes elftallen aan het grootste -9 toernooi van ons land deel te nemen.

De buurman van Overmaas op sportpark Olympia in de schaduw van de Kuip, FC IJsselmonde, staat bij toernooileider Ruud Kooijmans met vijf teams op de deelnemerslijst. En ook het Rotterdamse Blijdorp heeft vijf teams op de lijst met nu meer bijna honderd teams van de tiende Coen Moulijn Memorial Cup staan. Daaronder ook twee -9 meisjesteams die in de speciale poules worden ingedeeld.

De negende editie van de Coen Moulijn Memorial Cup kende in 2019 al een speciale poule voor acht buurt-, wijk- en schoolteams. Daaronder bevonden zich de scholen uit het Social Pact, de High Five Foundation en teams van Dock en Thuis op Straat. Door het enthousiasme van Hogeschool-stagiaire Anthara Bik zijn daar zestien meisjesteams aan toegevoegd.

De meisjesteams van Stolwijk en Blijdorp deden in 2019 al mee, maar speelden toen niet in een aparte poule voor -9 teams die alleen uit meisjes bestonden. Die primeur is voor de tiende editie op 6 juni 2020. Precies zoals de buurt-, wijk- en schoolteams in een aparte poule op hun eigen sterkte aan het toernooi deelnemen. Zo beleeft ieder teams en in totaal meer dan duizend kinderen op zijn manier de deelname aan het levende eerbetoon aan deelname aan de Coen Moulijn Memorial Cup.

Gratis aanmelden kan via www.coenmoulijnmemorialcup.nl