Onze Wereld deelnemer Fatima Moreira de Melo Cup

De vierde editie van de Fatima Moreira de Melo Cup op zondag 6 september bij HC Rotterdam krijgt in Onze Wereld een nieuwe deelnemer aan de school- en wijkpoule van het levende eerbetoon aan de winnares van Olympisch goud, zilver en brons.

De basisschool uit de Rotterdamse wijk Alexander werd in 2019 via de onderwijsexpert van Fast Forward, Monique van Putten lid van het Social Pact van Rotterdamse Sporticonen. In dat Social Pact krijgen kansarme kinderen van de Maasstad een geheel gratis clinicprogramma in dertien verschillende sporten aangeboden. Deelname aan een clinictraject van vier weken wordt afgesloten met deelname aan een van de negentien gratis evenementen van Rotterdamse Sporticonen.

Doelstelling van het Social Pact is om kinderen na kennismaking met een sport en de vereniging waar de clinics worden gehouden door te laten stromen naar een lidmaatschap. Een samenwerking met het JeugdFonds Sport en Cultuur zorgt er voor dat wanneer financiën een probleem zijn het lidmaatschap voor het kind wordt betaald. Dit op voorwaarde dat de ouders niet meer verdienen dan 120 procent van het minimumloon.

Onze Wereld krijgt van het sportmerk Klupp Sportswear van Pim Blokland bovendien een schooltenue, waardoor het team van de basisschool er op 6 september bij HC Rotterdam als een echt team uitziet. Zo worden in Rotterdam kansarme kinderen kansrijk gemaakt.