Ook judoclinics voor De Bergkristal

Ook de leerlingen van De Bergkristal beginnen 2020 sportief op de beste manier. Net als de meisjes van de Van Heuven Goedhartschool en de Prinses Margrietschool op Rotterdam-Zuid, gaat de basisschool op Rotterdam-Noord in de eerste week na de Kerstvakantie starten met vier judoclinics in de aanloop naar deelname aan de vierde Deborah Gravenstijn Classic.

Op Zuid krijgen de twee basisscholen vier gratis clinics van Linda Hagendoorn bij SV Hagendoorn. Op Noord verzorgt Peter van der Sluis van judoschool Kimaita de clinics op de school in de wijk Bergpolder. De meisjes van vier tot en met twaalf jaar worden via vier trainingen voorbereid op deelname aan de Deborah Gravenstijn Classic op zaterdag 1 februari in De Wilgenring.

De samenwerking tussen Kimaita en SV Hagendoorn met de scholen uit het Sociaal Pact van Rotterdamse Sporticonen kwam mede tot stand door een samenwerking met het JeugdFonds Sport en Cultuur. Jonathan de Heer en Philip Pietermaat van De Bergkristal maakten met Mandy Leenpoel en Pim Blokland afspraken dat meisjes, die na de Deborah Gravenstijn Classic lid willen worden van Kimaita hun contributie vergoed krijgen van het JeugdFonds Sport en Cultuur.

Op Rotterdam Zuid krijgen meisjes van de Van Heuvben Goedhartschool en de Prinses Margrietschool de contributie van een lidmaatschap van SV Hagendoorn vergoed. De Bergkristal werd in 2019 na deelname aan de derde Deborah Gravenstijn Classic de eerste basisschool in het Sociaal Pact van Rotterdamse Sporticonen. Doelstelling van de stichting om sport als middel te gebruiken om kansarme kinderen in de Maasstad kansrijk te maken.