Overgleg met WION over Dirk Kuyt Cup

Rotterdamse Sporticonen heeft overleg gevoerd met WION over de derde Dirk Kuyt Cup in de hal van de Rotterdamse korfbalvereniging op zondag 8 maart. De WION-hal aan de Max Planckplaats in de wijk Ommoord is van meet af aan, net als de Jolanda Paardekam Classic, de locatie geweest voor evenementen exclusief voor kinderen met een beperking zijn.

De WION-hal is gelijkvloers en heeft speciale faciliteiten voor kinderen met een beperking. De accommodatie van de korfbalclub wordt daardoor tot tevredenheid was van zowel de Dirk Kuyt Foundation als Jolanda Paardekam voor de organisatie van de evenementen wordt gebruikt. De Jolanda Paardekam Classic is in november, maar de Dirk Kuyt Cup al een week na de Robin van Galen Cup op zondag 1 maart in Zwemcentrum Rotterdam.

Het evenement voor kinderen met een beperking is vanwege de specifieke wensen van groepen door evenmanager Joyce Dijkshoorn van Fast Forward (foto midden) in twee delen gesplitst. Autisten van vier tot en met twaalf jaar spelen van 10.00 tot 12.00 uur Pole Soccer. De G-voetballers, framevoetballers en eyevoetballers komen in verschillende spelvormen van 13.00 tot 15.00 uur aan bod. Na afloop van beide sessies is er wederom de traditionele pannenkoekenparade.