Troina wordt lid van SV Hagendoorn

Nadat de vier judoclinics in de aanloop naar de vierde Deborah Gravenstijn Classic partnerclub Kimaita in Schiebroek al vier nieuwe leden had opgeleverd, profiteert nu ook SV Hagendoorn van de samenwerking met de zeven basisscholen uit het Sociaal Pact van Rotterdamse Sporticonen.

Vanavond meldt Jezchizkia Troina (stand derde van links) zich bij SV Hagendoorn aan de Slinge voor de eerste reguliere judoles. De leerling van de Prinses Margrietschool was een van de twintig meisjes die vanuit de samenwerking met Rotterdamse Sporticonen vier gratis judolessen onder schooltijd kreeg van Linda Hagendoorn bij de judoclub aan de Slinge in Rotterdam-Zuid.

Enthousiast geworden door de clinics en deelname aan de vierde Deborah Gravenstijn Classic overtuigde Troina haar ouders dat judo haar sport was geworden. Het judopak dat ze Matsuru en Rotterdamse Sporticonen had gekregen voor de deelname aan de clinics mag ze nu houden en gebruiken bij SV Hagendoorn om geen onnodige kosten te maken.

Eerder al werden kinderen van de Prinses Margrietschool lid van FC IJsselmonde na vier clinics voor de school en deelname aan de Coen Moulijn Memorial Cup 2019. Rotterdamse Sporticonen zal de basisscholen uit het Sociaal Pact tot aan de zomervakantie nog voetbal-, hockey- en honkbalclinics aanbieden.

Enerzijds als aanloop naar De Coen Moulijn Memorial Cup, Fatima Moreira de Melo Cup en Robert Eenhoorn Classic. A Anderzijds om kinderen zonder kosten kennis te laten maken met deze tak van sport. Indien financieel middelen van ouders een probleem is, kan het lidmaatschap en zelfs een tenue van een club door een samenwerking met het JeugdFonds Sport en Cultuur ook voor het kind worden geregeld, Zo maakt Rotterdamse Sporticonen kansarm in de Maasstad ook kansrijk.