Overleg over tweede Sophia Grand Prix

Rotterdamse Sporticonen heeft een eerste overleg gevoerd met Annelies Blom van het Sophia kinderziekenhuis en Arthur Bouw van de Vrienden van… over de tweede Sophia Grand Prix tijdens de derde Robert Doornbos Grand Prix op de beurs 100 procent Auto Live.

Het evenement van 402 Automotive staat nog altijd op 25 oktober de kalender van Ahoy, dus blijft Rotterdamse Sporticonen bezig met de voorbereidingen op het evenement met de naam van de eerste Rotterdammer in de Formule 1 voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar. In 2019 kreeg de trapautorace een extra dimensie door een samenwerking met de Vrienden van… en Dag met een Lach.

Beide stichtingen stelden 150 speciale auto’s beschikbaar om patiënten van het Sophia kinderziekenhuis naar de Robert Doornbos Grand Prix te brengen. Een daverend succes om een lint van Porsches, Bugatti’s, Mercedessen, Ferrari’s en andere speciale auto’s met genietende kinderen door de Maasstad naar Ahoy te zien rijden en weer terug. Het evenement in Ahoy kreeg daardoor een grote toegevoegde waarde.

Annelies Blom reageerde tijdens het overleg vooralsnog terughoudend voor de editie van 2020 van de Sophia GP op basis van protocollen van Erasmus MC. En ook Arthur Bouw wil met de stichting Vrienden van… alles volgens de Corona-regels doen. Zeker met kleine, kwetsbare patiënten van het Sophia Kinderziekenhuis. Begrijpelijke standpunten. Rotterdamse Sporticonen blijft de Robert Doornbos Grand Prix en de Sophia Grand Prix echter wel voorbereiden als in 2019.

Indien de Corona-crises in oktober geen beperking meer is, is de doestelling immers om samen met 402 Automotive er weer een geweldige dag voor honderden zieke en kansarme kinderen uit Rotterdam in Ahoy van te maken