OMHC ontbreekt niet bij Fatima Moreira de Melo Cup

Aan de eerste drie edities van de Fatima Moreira de Melo Cup deden bijna alle Rotterdamse hockeyclubs mee. Bijna, want op het levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen aan de winnares van goud, zilver en brons ontbrak naast thuisclub HC Rotterdam, HC Delfshaven, Victoria, HC Feijenoord en Tempo’34 steeds een club uit de Maasstad.

Toen Pim Blokland las dat Jos van Eck de nieuwe voorzitter van de jeugd van OMHC was geworden, meldde het bestuurslid en founder van Rotterdamse Sporticonen zich bij de oud-trainer van Sparta en FC Dordrecht. Op de vierde editie van de Fatima Moreira de Melo Cup op zondag 6 september kon OMHC volgens hem toch niet voor het vierde jaar ontbreken.

Van Eck, die in het verleden bij de A-jeugd van Sparta zelfs nog trainer was van icoon Kevin Strootman, was door een hockeyende dochter gevraagd door het bestuur van OMHC. Als nieuwe jeugdvoorzitter van de club uit de wijk Rotterdamse Ommoord deelde Van Eck de visie van Blokland dat zijn club feitelijk niet mag ontbreken op het groots en leukste toernooi voor E-jeugd (6×6) van ons land.

Bij de nieuwe indeling van de teams voor het seizoen 2020-2021 wil Van Eck daarom proberen om met minstens een meisjes- en jongensteam op de Fatima Moreira de Melo Cup deel te nemen.