Overleg Rotterdamse Sporticonen JBN

Rotterdamse Sporticonen heeft een week voor de vierde Deborah Gravenstijn Classic een laatste gesprek gevoed met de Judobond Nederland. Er zijn de laatste organisatorische plooien glad gestreken om ook van deze editie van het levende eerbetoon aan de winnares van Olympisch zilver en brons een succes te maken.
 
In de gesprekken met clubaccountmanagers Edwin Korenberg en Rebekka Kadijk is nogmaals onderstreept dat de doelstelling van Rotterdamse Sporticonen is om alle deelnemers zaterdag 1 februari een leuke dag te bezorgen. Met alle kinderen zet de stichting met ANBI-status dus ook in op kinderen met een geestelijk, lichamelijke, visuele of sociale beperking. Dat gegeven bepaalt dat er op de Deborah Gravenstijn Classic ook meisjes van Mytylschool De Brug en blinden- en slechtziende school Visio op de mat komen.
 
Daar bovenop komen honderd kinderen uit de kansarme wijken van Rotterdamse naar sporthal De Wilgenring voor hun eerste grote judo-evenement. Voorafgaande aan de Deborah Gravenstijn Classic hebben deze meisjes vier clinics ontvangen van SV Hagendoorn en Kimaita. Van Rotterdamse Sporticonen kregen ze in samenwerking met Matsuru allemaal een judopak.
 
Daardoor zien deze meisjes, naast de 600 leden van judoclubs uit binnen- en buitenland, er allemaal als echte judoka’s uit en bestaan er op de matten geen verschillen meer. Dat is ook de doestelling van Rotterdamse Sporticonen. Kinderen motiveren en stimuleren. Om aan sport te gaan doen of te blijven doen. Omdat ze geinspireerd zijn door het icoon of een geweldige dag hebben beleefd. In de leeftijd van vier tot en met twaalf jaar ziet Rotterdamse Sporticonen plezier vooral als basis voor beleving.
 
Daarom staan meisjes bij Deborah Gravenstijn Classic ook zo lang mogelijk op de mat. Door wedstrijden in toernooivorm en een clinic. Topsport komt pas veel later. In december sprak Rotterdamse Sporticonen, toen nog met de oude voorzitter Ed van Leeuwen, om na de vierde editie van het grootste meisjes judo-evenement van ons land te onderzoeken hoe Judobond Nederland en Rotterdamse Sporticonen intensiever met elkaar kunnen gaan samenwerken.