Bijna 40 deelnemers Robin van Galen Cup

De tweede Robin van Galen Cup staat op de drempel van veertig deelnemers. Het levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen aan de gouden waterpolocoach van Beijing 2008 staat voor zondag 1 maart in de kalender van de stichting met ANBI-status, die dit jaar negentien gratis evenementen met de naam van de grote voorbeelden in de Maasstad organiseert.

De Robin van Galen Cup is de leukste waterpolodag van ons land in Zwemcentrum Rotterdam, pal naast Ahoy Rotterdam, waar de Leontien van Moorsel Ride en Robert Doornbos Grand Prix worden gehouden. En net als alle andere evenementen van Rotterdamse Sporticonen is ook de Robin van Galen Cup voor gratis en voor kinderen van vier tot en met twaalf.

Aan de beide zwemevenementen in Zwemcentrum Rotterdam, de Rie Mastenbroek Memorial en Robin van Galen Cup, is echter wel een strikte voorwaarde voor deelname gekoppeld. Vanuit oogpunt van veiligheid dienen alle deelnemers minstens in het bezit te zijn van een zwemdiploma. Bij de start van het evenement wordt er in het kleine bad van het Rie Mastenbroek wedstrijdbad verplicht voor gezwommen als laatste test.

De laatste aanmeldingen voor de Robin van Galen Cup kwamen van De Krabben (negen jongens en meisjes), ZPC Watervlo (2), MNC uit Dordrecht (1) ZVS uit ‘s-Gravendeel (3 en het Rotterdamse SVH (3). Op de deelnemerslijst staan overigens ook kinderen die geen lid zijn van een waterpolo of zwemclub. Ook voor hen is de dag bestemd. Een daarvan is Eleana Vlachos, de dochter van de baas van Zwemcentrum Rotterdam, Nicos Vlachos (foto).