Papendrecht naar drie toernooien na zomerstop

Alle deelnemers zijn Rotterdamse Sporticonen op elk evenement even dierbaar. Maar de stichting met ANBI-status heeft echter wel een speciaal plekje voor Papendrecht. De club tussen Rotterdam en Dordrecht staat namelijk in de geschiedenisboeken als de eerste winnaar van de Coen Moulijn Memorial Cup.
 
De rood-zwarten versloegen in de finale van het levende eerbetoon aan de kleine linksbuiten van Feyenoord en het Nederlands elftal de -9 jeugd van BVCB uit Bergschenhoek. Papendrecht kreeg de beker uit handen van de toenmalige Rotterdamse loco-burgermeester en huidige minister Hugo de Jonge.
 
Datzelfde Papendrecht heeft bij gebrek aan wedstrijdritme besloten om zich met ingang van het nieuwe seizoen direct aan te melden voor drie toernooien van Rotterdamse Sporticonen. Secretartis Nelie Sterrenburg schreef de -7 in voor de Jan Boskamp Cup op 5 september, de -11 voor de Kevin Strootman Cup op 13 september en de -8 voor de Willem van Hanegem Cup op 18 oktober.
 
De locaties van deze drie gratis evenementen zijn respectievelijk HOV/DJSCR, de amateurs van Sparta en XerxesDZB. De Jan Boskamp Cup is met de aanmelding van de -7 van Papendrecht in dubbele cijfers gekomen terwijl de Kevin Strootman en Willem van Hanegem naar de dertig teams gaan. Gratis aanmelden kan via de website www.rotterdamsespprticonen.nl/evenementen