Yulius onderwijs nieuw lid van Social Pact

Ook de Yuliusschool in de Rotterdamse wijk Lombardijen wordt onderdeel van het Social Pact van Rotterdamse Sporticonen. Dat betekent dat de 120 leerlingen van de onderwijsinstelling op Zuid het clinicprogramma van de stichting met ANBI-status gratis krijgen aangeboden.
 
Rotterdamse Sporticonen legde contact met de Yuliusschool via Monique van Putten en het enthousiasme van het duo Buining/Snoek deed binnen de school de rest. Pim Blokland was namens het bestuur van Rotterdamse Sporticonen bij de afspraak aanwezig. Zijn sportkledingmerk Klupp Sportswear zal de school voorzien van een kledingpakket, waardoor de Yuliusschool er op een evenement als een echt schoolteam uitziet.
 
Buining (links naast Van Putten) en Snoek (links naast Blokland) gaan onderzoeken wanneer de Yuliusschool instroomt in het clinictraject en het eerste evenement waaraan kinderen van de basisschool op een steenworp afstand van het complex van DRL gaan deelnemen bij Rotterdamse Sporticonen.
 
Met name de mogelijke doorstroming naar een vereniging met financiele steun van het JeugdFonds Sport en Cultuur is voor de onderwijsinstelling een extra kans om iets voor haar kinderen te kunnen betekenen op weg naar een kansrijkere toekomst.