Rie Mastenbroek Memorial over 100 kinderen

Rotterdamse Sporticonen heeft de drempel van honderd deelnemers aan de tweede Riue Mastenbroek. Vooral dankzij Feyenoord/Albion en Thuis op Straat gaan veel kinderen van zes tot en met twaalf jaar zaterdag 15 februari in het Zwemcentrum Rotterdam een duik nemen in het Rie Mastenbroek wedstrijdbad.

De deelnemers aan het levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen aan de drievoudig Olympisch kampioene van Berlijn 1936 en sportvrouw van de wereld krijgen met steun van Feyenoord/Albion een prachtig programma voorgeschoteld. De tijd tussen 14.00 en 17.00 uur is keurig verdeeld over een wedstrijd en clinicgedeelte. Voor de veiligheid liggen er constant een of twee duikers op de bodem van het zwembad en is er voldoende toezicht vanaf de kant..

De clinic wordt verzorgd door vier zwemsters die namens ons land deelnamen aan de Olympische Spelen van Munchen 1972. Bijna vijftig jaar na dato geven zij hun kennis en enthousiasme door aan kinderen die zwemmen alleen leuk vinden of er van dromen om in hun voetsporen te treden.

Alle kinderen moeten als deelnemer in het bezit zijn van een zwemdiploma en ontvangen bij aanmelding een badmuts. Aan het einde van de Rie Mastenbroek Memorial is er voor iedereen een medaille en diploma. Om 15.00 uur zal het evenement even worden stil gelegd voor de onthulling van een plaquette door wethouder Sven de Langen.

Gratis aanmelden kan tot vrijdagavond 20.00 uur via de website www.riemastenbroekmemorial.nl