Tweede lichting Succesklas op kantoor

Rotterdamse Sporticonen heeft opnieuw studenten van Albeda Succesklas op haar kantoor in de Maassilo in Rotterdam. Tijdens deze opleiding krijgen leerlingen die hun eerdere opleiding niet hebben afgemaakt of afgebroken de kans om via een zijstroom traject een diploma te halen en terug te keren in het reguliere onderwijs.
 
De studenten van de Succesklas van onderwijspartner Albeda lopen twee dagen in de week mee op het kantoor bij Rotterdamse Sporticonen. Op zaterdag of zondag zijn ze tot en met eind juni bovendien actief op de evenementen van de stichting met ANBI-status.
 
Ook in 2019 had Rotterdamse Sporticonen studenten van de Succesklas op kantoor voor hun versnelde opleiding die ze weer terug in het reguliere onderwijs moest helpen. Van de tien cursisten die toen aan de Succesklas begonnen, haalden acht hun diploma en keerden terug naar een opleiding om hun studie voort te zetten. Binnen of buiten Albeda.
 
Met de samenwerking met Albeda voor het traject Succesklas vult Rotterdamse Sporticonen ook een deel van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid in. Andersom krijgt Rotterdamse Sporticonen hulp van Albeda College bij de organisatie en uitvoering van haar evenementen.
 
Te beginnen komende zaterdag 15 februari bij de Rie Mastenbroek Memorial in Zwemcentrum Rotterdam, gevolgd door de Robin van Galen Cup en de Dirk Kuyt Cup.