Robert Doornbos Grand Prix 2020 geschrapt

Rotterdamse Sporticonen heeft besloten ook de Robert Doornbos Grand Prix te annuleren als evenement van de stichting op de kalender van 2020. Het besluit werd genomen in overleg met icoon Robert Doornbos, Vrienden van…, Porsche, Sophia Kinderziekenhuis en de organisatie van de beurs 100% Auto Live in Ahoy, 402Automotive.

Het besluit heeft alles te maken met de nieuwe Corona-regels die voor Rotterdam en de provincies Noord- en Zuid-Holland per direct gelden. Gelet op het feit dat Rotterdamse Sporticonen voor het evenement nauw samenwerkt met de stichting Vrienden van… Porsche en het Sophia Ziekenhuis om 150 patiënten in speciale auto’s naar de Robert Doornbos Grand Prix te vervoeren, is besloten om geen onverantwoorde risico’s te nemen met deze extra kwetsbare doelgroep.

De Robert Doornbos Grand Prix op 24 en 25 oktober is na de Coen Moulijn Memorial Cup, Stefan de Vrij Cup, Nelli Cooman Mile en Robert Eenhoorn Classic in juni en plus Joost Luiten Classic in september het zesde evenement van de stichting met ANBI-status dat door de Covid 19-epedimie geen doorgang kan vinden.

Rotterdamse Sporticonen neemt op basis van de laatste ontwikkelingen ook snel een besluit over de Willem van Hanegem en Fatima Moreira de Melo Cup.