Robin van Galen al op 4000 euro voor stichting Taai

Robin van Galen heeft tot tweemaal toe zijn doelstelling bereikt. De gouden waterpolocoach van Beijing 2008 gaat dinsdag 8 september als ambassadeur van de stichting Taai met tien kilometer geld bij elkaar lopen voor het goede doel.
 
In eerste instantie wilde het Rotterdamse icoon voor de strijd tegen taaislijmziekte 3000 euro ophalen via crowdfunding. Maar toen de Reeuwijker dat bedrag eenmaal bij elkaar had gekregen via het platform getfunded besloot Van Galen het beoogde bedrag te verhogen naar 4000 euro.
 
En die drempel is door 135 donaties inmiddels ook genomen. De teller voor stichting Taai staat inmiddels op 4025 euro. Onder meer door schenkingen van NOS-commentator Erik van Dijk, Fomule 1-commentator Jan Lammers, broer Rene van Galen, ex-Feyenoorder Pierre van Hooijdonk, Zwemcentrum Rotterdam-manager Nicos Vlachos en Sportbedrijf Rotterdam-driecteur Ronald van Ombergen.
 
Doneren voor de actie van Robin van Galen kan overigens nog steeds. De tien kilometer van Robin van Galen is dinsdag 8 september onderdeel van de eerste Dutch Systic Fibrosis Run. Meer info daarover via www.stichtingtaai.nl