Rotterdamse Sporticonen basis Girlpower

Rotterdamse Sporticonen vormt het hart van de nieuwe tentoonstelling Girlpower van Museum Rotterdam. Uit het Groene Boekje van het Goede Doel kwamen Leontien Zijlaard-Van Moorsel, Fatima Moreira de Melo, Nelli Cooman, Jolanda Paardekam, Deborah Gravenstijn en Rie Mastenbroek als basis voor het idee dat vrouwen in de Maastad meer Olympische medailles hebben opgeleverd dan de Rotterdamse mannen.

In het Groene Boekje blijft de inbreng van Rotterdamse medailles beperkt tot twee, maar dan wel tweemaal goud van Robin van Galen en Bep van Klaveren. Rotterdams goud op de tentoonstelling in het museum in het centrum van Rotterdam komt onder meer van Leontien Zijlaard-Van Moorsel (4), Rie Mastenbroek (3), Fatima Moreira de Melo (1) en Jolanda Paardekam (1).

Al deze powergirls krijgen samen met Deborah Gravenstijn (Olympisch zilver en brons) en Nelli Cooman sinds drie jaar van Rotterdamse Sportcionen al een levend eerbetoon. Het succes van deze evenementen geeft de kracht van powergirls aan, maar ook de waarde die ze voor de jeugd van Rotterdam nog steeds hebben.