Programma Jan Boskamp Cup 2019

40 teams met jeugd onder zeven jaar strijden zaterdag 7 september bij HOV/DJSCR om de derde Jan Boskamp Cup

De Cup met de grote oren wordt mee teruggebracht door het Rotterdamse VOC dat de beker in 2017 en 2018 in de prijzenkast mocht hebben. De teams melden zich uiterlijk 9.30 uur bij toernooileider Ruud Kooijmans. De vlaggenceremonie begint om 10.00 uur, zodat alle deelnemende teams op veld 1 worden voorgesteld door de speaker van Rotterdamse Sporticonen, Norbert van Oosterhout.

Om 13.00 uur beginnen de eerste wedstrijden in zes poules van negen teams, zodat elk teams ministens acht wedstrijden van een kwartier speelt. Direct na afloop van de poulefase is er voor de teams die niet door gaan naar de laatste acht een medailleceremonie onder leiding van bestuurslid van Rotterdamse Sporticonen, Pim Blokland en Jan Boskamp.

De voetbalanalist en oud-speler van Feyenoord en het Nederlands elftal vertrekt ’s ochtend vroeg vanuit Brussel om het hele toernooi op het complex van zijn eerste club mee te maken. Na de kwartfinale is er wederom een medailleceremonie voor de vier afvallers. De laatste vier clubs van het toernooi spelen zowel de halve finale als de strijd om de Cup als de derde en vierde plaats op veld 1 voor de hoofdtribune.

De toegang van de Jan Boskamp Cup op het complex van HOV/DJSCR aan de rand van het Kralingse Bos is gratis. Parkeren is vanwege het recordaantal van veertig teams niet eenvoudig.