Rotterdamse Sporticonen schrapt drie evenementen

Het bestuur van Rotterdamse Sporticonen heeft op basis van de laatste Corona-maatregelen na vergadering besloten om de komende drie evenementen op de kalender van de stichting te schrappen.

De stichting met ANBI-status wil nooit kinderen teleurstellen, maar gelet op veiligheid en gezondheid bleef er in de huidige Corona-crises geen andere keuze over dan de Willem van Hanegem Cup op zondag 18 oktober bij XerxesDZB, Fatima Moreira de Melo Cup op zaterdag 24 oktober bij HC Rotterdam en de Jolanda Paardekam Classic op zondag 1 november in de WION-hal in Rotterdam niet door te laten gaan.

Daarnaast heeft Rotterdamse Sporticonen besloten om het clinictraject voor basisscholen uit het Social Pact ook stil te leggen. Dit allemaal uit oogpunt van veiligheid die op dit momt boven alle prevaleert. Rotterdamse Sporticonen zal in november de situatie andermaal bezien en een besluit nemen over de laatste twee evenementen op de kalender van 2020: Bep van Klaveren Memorial en Raemon Sluiter Open.

Eerder dit jaar moesten in juni reeds de Coen Moulijn Memorial Cup, Stefan de Vrij Cup, Nelli Cooman Mile en Robert Eenhoorn Classic worden geschrapt door de eerste lock-down.