Rotterdamse Sporticonen legt clinictraject stil

Rotterdamse Sporticonen heeft besloten om haar clinictraject op basis van de nieuwe maatregelen van het kabinet omtrent het Corona-virus de komende weken stil te leggen.
Dat betekent dat de stichting met ANBI-status vanuit oogpunt van veiligheid, gezondheid en verantwoordelijkheid niet alleen evenementen voor kinderen schrapt, maar dus ook het traject waarbij kinderen in de aanloop naar een evenement vier gratis trainingen krijgen. Dat geldt in eerste instantie voor boksclinics voor tien basisscholen in Rotterdam Zuid en Noord.
Het traject van Rotterdamse Sporticonen om kinderen van basisscholen uit het Social Pact ook kansrijk te maken door ze op deze manier met steun van het JeugdFonds Sport en Cultuur over de drempel van een sportvereniging te helpen, wordt inmiddels alom geroemd en in andere steden en Foundations als voorbeeld voor de vergroting van sportparticipatie gebruikt.
Desondanks vindt het bestuur van Rotterdamse Sporticonen het op dit moment niet verstandig om dit traject gezien alle beperkingen vanuit het kabinet de komende weken doorgang te laten vinden. De stichting met ANBI-status is van mening dat kinderen nooit de dupe van een beslissing moeten worden. Maar dit soort tijden vragen helaas om duidelijke maatregelen.
Veiligheid en gezondheid gaan volgens Rotterdamse Sporticonen voorzitter Jeroen Boonacker echter boven alles. Eerder al moesten zeven evenementen worden geschrapt.