Samenwerking met House of E-Sports

De Giovanni van Bronckhorst Cup wordt op zondag 26 januari van het nieuwe jaar een zogenaamde E-Cup exclusief voor kinderen uit het Sociaal Pact van Rotterdamse Sporticonen. Het nieuwe evenement met de naam van de voormalige speler van Feyenoord, Arsenal, Glasgow Rangers en Barcelona op de kalender van de stichting wordt een combinatie van actief en passief voetbal.

In samenwerking met de Giovanni van Bronckhorst Foundation krijgen 260 kinderen in twee groepen van 130 (vier tot en met zeven en acht tot en met twaalf jaar) de kans om FIFA20 op de computer te spelen en daarna ook zelf te voetballen. In de doelstelling van Rotterdamse Sporticonen moeten kinderen op de gratis evenementen namelijk altijd in fysiek beweging komen.

Voor het E-sports gedeelte van de Giovanni van Bronckhorst Cup gaat Rotterdamse Sporticonen een samenwerking aan met het Rotterdamse House of E-Sports. Wim Noordzij en zijn beide zonen zullen er zorg voor dragen dat de 260 kansarme kinderen FIFA20 kunnen spelen en daarna ook nog actief voetballen. Maar dan niet op de traditionele manier.

De voorkeur voor kinderen uit het Sociaal Pact als doelgroep is ingegeven door het feit dat deze kinderen vaak thuis geen spelcomputer hebben, waarop ze FIFA20 kunnen spelen.