Samenwerking met Sportspullenbank Rotterdam

De Giovanni van Bronckhorst Foundation en Rotterdamse Sporticonen gaan per direct een samenwerking aan met de Sportspullenbank Rotterdam. Erna Truijens is de drijvende kracht achter het initiatief om kinderen met kleding en sportattributen te helpen voor wie sport op basis van de situatie van de ouder(s) vaak financieel niet mogelijk is.
 
De Giovanni van Bronckhorst Foundation en Rotterdamse Sporticonen richten zich via het Social Pact via onderwijs, coaching en sport op de doelgroep kinderen van vier tot en met twaalf jaar. Doelstelling van beide stichtingen is om elk kind in Rotterdam kansrijker te maken. Via het onderwijs- en coaching traject van SV Gio of het clinictraject gekoppeld aan gratis evenementen met de naam van negentien Rotterdamse iconen.
 
De Sportspullenbank Rotterdam krijgt in het gebouw aan de Piekstraat op Rotterdam-Zuid door de samenwerking per direct een dependance voor de uitgifte van sportspullen en kleding. Nieuw of bedoeld voor een tweede leven. Kinderen die met steun van het JeugdFonds Sport en Cultuur worden van een sportvereniging, kunnen zich op Zuid voortaan melden voor een tenue of schoenen. Maar ook zaken als scheenbeschermers of een hockeystick, waardoor de ouder(s) geen extra kosten hoeven te maken.
 
De Sportspullenbank Rotterdam wil de kinderen een zetje in de rug geven op weg naar lidmaatschap van een club. Iets wat voor andere kinderen heel gewoon is. De Giovanni van Bronckhorst Foundation en Rotterdamse Sporticonen garanderen vanuit hun netwerk een grote toestroom van kinderen van vier tot en met twaalf jaar.