Sparta toont maatschappelijke kant

Sparta toont haar maatschappelijke kant tijdens de derde Kevin Strootman Cup. De Kasteelclub stelt voor het levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen aan de middenvelder van Olympique Marseille wederom de scheidsrechters beschikbaar om de wedstrijden van het recordaantal van 54 teams in goede banen te leiden.

Sparta en ook tweedeklasser Spirit uit Ouderkerk aan den IJssel vormen zo een extra MVO-meerwaarde in de samenwerking. De B-jeugd van Sparta zal op sportpark Nieuw Terbregge alle wedstrijden voor het toernooi met de naam van de bij Sparta opgeleide middenvelder gaan leiden. Jochem van der Meer en Dolf Roks bespraken op Nieuw Terbregge de laatste details voor de Kevin Strootman Cup. Een foto van de speler die de club van Rotterdam Noord na zijn transfer opvallend genoeg meer opleverde dan met zijn transfer naar FC Utrecht, hangt in de kantine.

Door interlandverplichtingen met het Nederlands elftal kan Strootman niet zelf bij het toernooi voor -11 jeugd aanwezig zijn, maar de honneurs worden zondag 8 september waargenomen door zijn moeder Diana Berkelouw en broer, Rhoon-speler Wesley Strootman. De vlaggenparade voor alle deelnemers (zelfs afkomstig uit Utrecht, Drenthe en Groningen) aan het gratis evenement van Rotterdamse Sporticonen begint om 9.30 uur.