AS’80 debuteert met vier teams

AS’80 debuteert met een grote klap bij Rotterdamse Sporticonen. De vereniging uit Almere komt zondag 27 oktober met maar liefst vier elftallen naar Rotterdam voor de derde Willem van Hanegem Cup. Het levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen aan de vermaarde nummer tien van Feyenoord en de gouden lichting van de jaren zeventig van het Nederlands elftal is dit jaar voor her eerst voor -8 jeugd.

De eerste twee edities van de Willem van Hanegem Cup waren nog voor -13 jeugd, maar in deze leeftijdscategorie is plezier al totaal ondergeschikt aan het beleven van plezier. Daarom besloot Rotterdamse Sporticonen om het toernooi op de kalender te plaatsen tussen het levende eerbetoon aan twee andere Feyenoorder, Jan Boskamp (-7 jeugd) en Coen Moulijn Memorial Cup (-9 jaar). AS’80, voluit Almere Sport’80, deed nog nooit mee aan een evenement van Rotterdamse Sporticonen, maar de club uit Almere besloot na contact direct drie onder 8 jaar-teams aan te melden en zelfs een onder 7 jaar.

De Wim van Hanegem Cup is het vijfde en laatste voetbaltoernooi van Rotterdamse Sporriconen van 2019 en is onderdeel van het totaal van achttien gratis evenementen voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar. Met en zonder beperking en met en zonder lidmaatschap van een vereniging of bond.