Stefan de Vrij Cup wordt -10 jaar evenement

Rotterdamse Sporticonen heeft besloten om de leeftijdscategorie van de vierde Stefan de Vrij Cup voor 2021 te verlagen van onder elf naar onder tien jaar. Daarmee wordt gehoor gegeven aan de wens van veel amateurclubs om in de ontbrekende categorie ook een evenement te hebben.

Rotterdamse Sporticonen begon met de Kevin Strootman en Stefan de Vrij Cup in 2017 als toernooien voor de -11 jeugd. Met de -7 voor de Jan Boskamp Cup, -8 voor de Willem van Hanegem Cup en de -9 voor de Coen Moulijn Memorial Cup ontbrak de -10 leeftijd in deze reeks. Op basis van kosten werd besloten om geen nieuw toernooi te plannen, maar om een van de twee -11 toernooien te kiezen om -10 te worden.

Dat is de Stefan de Vrij Cup geworden, dat in de kalender een week na de Coen Moulijn Memorial Cup wordt gehouden. Mocht Rotterdamse Sporticonen in de toekomst besluiten om nog een icoon in de voetbalwereld aan te wijzen, dan wordt dat evenement voor -12, zodat jeugd tussen -8 en -12 elk jaar voor een toernooi in hun leeftijdscategorie terecht zal kunnen.

Rotterdamse Sporticonen zal overigens de regels voor zonder opgaaf van reden wegblijven op een toernooi ook aanscherpen. Clubs die wegblijven duperen namelijk andere deelnemers in de poule van het toernooi en mogen daardoor een jaar lang niet meer aanmelden voor een gratis evenement van de Rotterdamse stichting met ANBI-status.