Clinicoverleg met Mr Schats Noord en Zuid

Rotterdamse Sporticonen heeft overleg gevoerd met de gymnastiekdocenten van de Meester Schats Zuid en Noord. Hogeschool Rotterdam stagiair Rasid Sabljica (midden) besprak in het gebouw in Schiebroek de mogelijkheden voor de beide vestigingen van de Horizon-groep om met kinderen aan gratis clinics en evenementen deel te nemen.

Naast jeugdzorg biedt Horizon ook speciaal onderwijs in de regio Rotterdam. Hierdoor krijgen kinderen en jongeren een nieuwe kans. De leerlingen hebben vaak verschillende achtergronden en mogelijkheden, maar allemaal één ding gemeen. Ze hebben meer aandacht en begeleiding nodig, dan het regulier onderwijs ze kan bieden.

Rotterdamse Sporticonen zet zich in het Social Pact speciaal in voor deze kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Samen met De Bergkristal deed de Mr Schats Noord in 2019 met leerlingen voor het eerst mee aan de Deborah Gravenstijn Classic. Van daaruit groeide het clinicprogramma voor kinderen die buiten alle andere programma’s vallen. En voor wie sport en lidmaatschap van een vereniging allerminst de gewoonste zaak van de wereld is.

Rotterdamse Sporticonen wil samen met partnerclubs en de Giovanni van Bronckhorst Foundation in het Social Pact elk kind in de Maasstad kansrijk maken. De Mr Schats Noord en Zuid beginnen het clinictraject dit schooljaar waarschijnlijk met boksen of tennis