SV Hagendoorn vijfde All Inclusive club

Bijna veertig meisjes van de Van Heuven Goedhartschool en Prinses Margrietschool in de Rotterdamse wijk IJsselmonde beginnen op maandag 6 januari 2020 met vier judoclinics in vier weken bij SV Hagendoorn. Dat is de uitkomst van een overleg van Rotterdame Sporticonen samen met Mandy Leenpoel van het JeugdFonds Sport en Cultuur met Linda Hagendoorn (7-de dan) van de gelijknamige judoclub op Rotterdam-Zuid.

De kansarme kinderen van de scholen uit het Sociaal Pact van Rotterdamse Sporticonen krijgen zo de kans om gratis kennis te maken met de sport van Deborah Gravenstijn. De meisjes krijgen een Matsuru judopak dat ze ook mogen dragen op de Deborah Gravenstijn Classic als afsluiting van het clinictraject. Als de meisjes daarna lid worden van SV Hagendoorn mogen zij hun witte judopak houden en wordt de contributie vergoed door het JeugdFonds Sport en Cultuur.

SV Hagendoorn is daarmee na hockeyclub Feyenoord, TennisExperience 7 en de beide voetbalclubs Steeds Hooger en Hillegersberg de vijfde All Inclusive vereniging van Rotterdamse Sporticonen in de driehoek met het JeugdFonds en Klupp Sportswear. Het vervoer van de scholen voor de clinics door MTS wordt mede mogelijk gemaakt door de stichting Vrienden van…

Het initiatief is bedoeld om de drempel van verenigingen naar kansarme kinderen van vier tot en met twaalf jaar verder te verlagen. Alleen dan worden kansarme kinderen in de Maasstad ook kansrijk.