Rotterdamse Sporticonen card gelanceerd

Rotterdamse Sporticonen heeft tijdens de jaarlijks Kerstlunch in Van der Valk hotel Ridderkerk sportwethouder Sven de Langen en Samuel Schampers, de Rotterdamse voorzitter van het JeugdFonds Sport en Cultuur, het eerste exemplaar van de Rotterdamse Sporticonen card overhandigd.

Schamper en De Langen ontvingen de card, gemaakt door Multi-Post uit Dordrecht, van Khymora Martina en Marvichia Josef  van De Bergkristal. Dat was de eerste school in het sociaal Pact van Rotterdamse Sporticonen. De meisjes waren de eerste twee leerlingen die door het clinic traject met steun van het JeugdFonds Sport en Cultuur konden doorstromen naar een judoclub JCR en hockeyclub Rotterdam.

De card wordt na elk traject van vier trainingen in een verschillende takken van sport door Rotterdamse Sporticonen beschikbaar gesteld aan kansarme kinderen nog eens driemaal gratis mee te laten trainen met verenigingen. Dit met het doel om ze alsnog lid te maken van die club. De card zal bovendien worden gebruikt om kansarme kinderen van vier tot en met twaalf jaar grote evenementen in de Maasstad gratis bij te laten wonen.

De waarde van de card werd bij Van der Valk Hotel Ridderkerk direct aangetoond. De nieuwe partner van Rotterdamse Sporticonen, zwembond KNZB, zal de kansarme kinderen van basisscholen met de card in maart 2020 uitnodigen om een waterpolowedstrijd tijdens het Olympisch kwalificatietoernooi in zwemcentrum Rotterdam gratis bij te wonen.