Tweeling Daams naar Deborah Gravenstijn Classic

Ook de tweeling Michaëla en Jaëlla Daams is op zaterdag 6 februari 2021 aanwezig op de vijfde editie van de Deborah Gravenstijn Classic. Achter de namen van de zusjes van Team Coolen, die op tweede Kerstdag zeven jaar oud worden, zit een mooi verhaal.

Jaëlla Daams was eerder dit jaar deelnemer aan de vierde editie van het levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen aan de winnares van Olympisch zilver (Beijing 2008) en brons (Athene 2004). Haar tweelingzus Michaëla zat in februari op de tribune van sporthal De Wilgenring in de Rotterdamse wijk Schiebroek. Zij was er namelijk nog niet van overtuigd dat judo een meisjessport is.

Maar met 750 meisjes op in totaal de vijftien judomatten, waaronder haar zus Jaëlla, werd Michaëla uiteindelijk toch gegrepen door Deborah Gravenstijn en het roze judovirus. Ze nam zich direct na de grootste, gratis en meest roze judodag van land voor om zich aan te melden bij Team Coolen in Oisterwijk. Het grote voornemen van het lidmaatschap was judoën, maar zeker ook tijdens de vijfde Deborah Gravenstijn Classic in 2021 niet op de tribune te zitten, maar zelf ook op de tatami te staan.

En zo inspireert Deborah Gravenstijn twaalf jaar na haar laatste sportieve optreden in China door toedoen van Rotterdamse Sporticonen nog steeds nieuwe generaties judoka’s.