Van Eersel geeft prijs door

Hij gaf het deze week eerlijk toe. Kommer van Eersel had het beeld van Bep van Klaveren graag thuis gehouden. Nadat hij op de 25-ste Bep van klaveren Memorial als oudste actieve Nederlandse bokser de Award van Freek van der Valk doorgegeven had gekregen, stond het bronzen beeld op zijn bureau van de woning in Rotterdam.

Van Eersel, die tweemaal per week met the Dutch Windmills bij RBV Crooswijk bokst, was gehecht geraakt aan het beeld van Bep van Klaveren. Maar de regel is bij Rotterdamse Sporticonen dat het bronzen afgietsel van de Olympisch kampioen van Amsterdam na een jaar moet worden doorgegeven. Daarom komt Van Eersel vanavond in de Maassil tijdens de jeugdinterland Nederland – Duitsland in de ring om de Bep van Klaveren-prijs door te geven. Aan iemand die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor het levende eerbetoon aan de Crooswijkse bokser of het boksen in het algemeen

De 26-ste Bep van Klaveren Memorial begint al om 14.00 uur voor kinderen met een beperking. De interland tussen de jeugd van Nederland en Duitsland begint om 18.30 uur. Naast de Bep van Klaveren-prijs wordt ook de Arnold Vanderlyde promotieprijs uitgereikt door de winnaar van drievoudig brons. De toegang in de Maassilo is gratis.