Vanderlyde en Boxing´82 bij Omroep Max

Rotterdamse Sporticonen is zondagavond 5 januari om 19.15 op NPO 2 betrokken bij het programma Max Maakt mogelijk. De omroep van Jan Slagter wil iets doen voor een oude bokser die moeite had met lezen en schrijven.
 
Omroep Max zocht een inspirator voor de man en wie anders dan de ambassadeur van de Bep van Klaveren Memorial, Arnold Vanderlyde, past die rol beter. Vervolgens moest er een locatie worden gevonden voor de opnames voor het programma die wensen vervult en noden ledigt. Er werd gezocht naar een boksschool die haar ring beschikbaar wilde stellen voor de verrassing.
 
Diana van den Heerik, dochter van de in 2019 overleden Frans van den Heerik, besloot direct de voordeur van boksschool Boxing’82 aan het Afrikaanderplein in Rotterdam te openen. Daar werd de oude boksers verrast met drievoudig Olympisch brons-winnaar Vanderlyde en een cameraploeg van Omroep Max.
 
Het resultaat van de opnames zijn zondagavond te zien in het programma Max Maakt Mogelijk. Dit keer vanuit Rotterdamse Sporticonen niet met kinderen van vier tot en met twaalf jaar als Goede Doel, maar wel met een even groot hart.