Feyenoord herdenkt Coen Moulijn

Feyenoord herdenkt zaterdagavond 4 januari de tiende sterfdag van Coen Moulijn. De Feyenoorder van de Eeuw overleed in 2011 op 73-jarige leeftijd. De Kuip-club legt om precies elf minuten na 19.00 uur, verwijzend naar het rugnummer van de kleine linkerspits, een krans neer bij het standbeeld van Coen Moulijn aan de Olympiade-zijde en houdt een minuut stilte.

Traditioneel wordt de krans neergelegd door Feyenoord ambassadeur Gerard Meijer en de weduwe van Coen Moulijn. Ook supportersvereniging FSV De Feyenoorder leggen een krans. Vanaf 14.00 uur is het stadion open voor supporters om bloemen bij het standbeeld van Coentje neer te leggen. De tiende herdeking heeft in 2020 een extra lading, omdat het precies vijftig jaar geleden is dat Feyenoord met Moulijn in de gelederen tegen het Schotse Celtic in Milaan de Europa Cup won.

Rotterdamse Sporticonen herdenkt Coen Moulijn al vanaf het jaar van zijn overlijden met de Coen Moulijn Memorial Cup. In tien jaar tijd groeide het toernooi op Varkenoord uit tot het grootste onder negen jaar evenement van ons land. In 2019 deden er 96 teams mee aan het levende eerbetoon in de schaduw van de Kuip. In 2020 gaat Rotterdamse Sporticonen een nieuw record vestigen en voor het eerst meer dan honderd teams verwelkomen.

Dit mede door een aparte poule voor meisjes -9 en school en wijkteams die op zaterdag 6 juni in de Coen Moulijn Memorial Cup op de velden van Sportclub Feyenoord, Overmaas en FC IJsselmonde tegen elkaar gaan spelen.