Veel broers en zussen actief

De evenementen van Rotterdamse Sporticonen blijven met uitzondering van de teamevenementen, het ideale podium om sport samen met je broer, zus of zelfs beiden te beleven. Ondanks het leeftijdsverschil toch mee kunnen doen aan een evenement en samen op dezelfde judomat, tafeltennistafel, speelveld tennis- atletiek- of golfbaan staan.

De evenementen van Rotterdamse Sporticonen zijn zo wat de enige podia in ons land waar ook tweelingen en zelfs drielingen samen kunnen sporten. Samen met kinderen zonder lidmaatschap van een club of bond of met een sociale geestelijk, lichamelijke beperking. Daardoor zorgt de stichting met ANBI-status van Goed Doel feitelijk voor het meest inclusieve sportklimaat in de Maasstad. Niet door er over te praten, te adviseren maar louter te doen.

Een goed voorbeeld is de derde editie van de Joost Luiten Classic op zaterdag 19 oktober op het complex van Seve in Rotterdam. De par 3 oefenbaan van de naamgever van het golfevenement van Rotterdamse Sporticonen brengt diverse broers en zussen samen aan de start. Hailey en Shaun van Bree. Foukje en Maas Maasdam (foto) en de zusjes Linde en Jolijn Kalkers en Kaylee en Romy van Maasakker.