Vier Rotterdamse club op lijst

Met de aanmelding van teams van Victoria en Leonidas zijn vier van de zeven Rotterdamse hockeyclubs actief op de derde Fatima Moreira de Melo Cup. Ook HC Feyenoord en thuisclub HC Rotterdam zijn op zondag 15 september aanwezig met E-jeugdteam in het stadion van HC Rotterdam aan de Hazelaarweg.

Leonidas werd aangemeld door Hans Bakker en Victoria door Laura van Willenswaard. Alleen de eerste club van Fatima Moreira de Melo, Tempo’34, OMHC en HC Delfshaven ontbreken al twee jaar als deelnemers aan het levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen aan de winnares van Olympisch goud, zilver en brons met het Nederlands hockeyteam op de Spelen van Sydney (2000), Athene (2004) en Beijing (2008).

Fatima Moreira de Melo behoort daarmee met Rie Mastenbroek (4) en Leontien Zijlaard van Moorsel (6) tot de meest succesvolle Rotterdamse Olympiërs. Het levende eerbetoon is een van de in totaal achttien gratis evenementen van Rotterdamse Sporticonen. Dit jaar zullen op het toernooi voor eerste en tweede jaars E-jeugd (6×6) ook vier schoolteams actief zijn.

Met de deelname van teams van de Prinses Margrietschool, Meester Schats Zuid, De Bergkristal en Meester Schats Noord komt het aantal deelnemers in de buurt van het recordaantal van veertig teams.