Voorbereiding vier evenementen loopt door

Rotterdamse Sporticonen heeft na overleg besloten om de voorbereiding haar vier evenementen in maand juni ‘gewoon’ voor te zetten. De stichting met ANBI-status volgt uiteraard alle uitgevaardigde regels van de overheid, maar wil tegelijkertijd klaar zijn voor het moment dat deelname aan de vier evenementen na maandag 1 juni weer is toegestaan.
 
Het gaat bij Rotterdamse Sporticonen dan om de tiende Coen Moulijn Memorial Cup op zaterdag 6 juni, Stefan de Vrij Cup op zaterdag 13 juni, Nelli Cooman Mile op zondag 14 juni en Robert Eenhoorn Classic op 21 juni. Dit zijn de vier evenementen die voor de zomervakantie voor basisscholen worden georganiseerd.
 
Met uitzondering van de Stefan de Vrij Cup voor -11 jaar teams kkunnen er op de websites van de evenementen nog teams (Moulijn en Eenhoorn) of kinderen van vier tot en met twaalf jaar (Nelli Cooman) worden aangemeld. De vijfde editie van de Stefan de Vrij Cup is met 36 teams af sinds september 2019 volgeboekt.
 
Indien de evenementen na 1 juni ook worden verboden, zal Rotterdamse Sporticonen zoeken naar opties in de agenda om, indien mogelijk, de evenementen in juli te verplaatsen. Dat zal afhangen van de mogelijkheden in relatie tot partners Sportbedrijf Rotterdam en de verenigingen waar de evenementen worden gehouden. Dit om kinderen na een periode inactiviteit toch het seizoen op een sportieve manier af te sluiten.