Voorzitters-debuut Jeroen Boonackers

Jeroen Boonacker is tijdens de tweede editie van de Leontien van Moorsel Ride tijdens Kidsday van de Wooning/Zesdaagse in Ahoy gedebuteerd als voorzitter van Rotterdamse Sporticonen. De opvolger van Ed van Leeuwen bij de stichting met ANBI-status wil zich de komende jaren vooral gaan inzetten om in zijn eigen stad nog meer kansarme kinderen ook kansrijk te maken.

Boonacker werd door Pim Blokland ingewerkt in het  amen met Leontien van Moorsel  uitreiken van medailles aan de deelnemers aan het levende eerbetoon van de viervoudig Olympisch kampioen wielrennen op de zowel de baan als de weg. Tientallen kinderen gingen daardoor  weer met een herinnering aan hun deelname naar huis.

Het grote publiek zag Boonacker in Ahoy ook al even aan het werk. Samen met Pim Blokland reikte hij tijdens de een onderdeel van de Wooning/Zesdaagse op de baan de prijs uit aan het winnende koppel. Boonacker is sinds 2002 partner bij PriceWaterhouseCooper Nederland. Naast zijn bestuurlijke verantwoordelijkheden voor het team van de Taxs Board is de Rotterdammer bij PWC ook onderdeel van het Middle Market-team. Dat richt zich vooral op het leveren van integrale fiscale oplossingen voor niet-beursgenoteerde ondernemingen.