Wilhelminaschool levert twee nieuwe voetballers

Rotterdamse Sporticonen heeft met steun van het JeugdFonds Sport en Cultuur Rotterdam wederom twee kinderen over de drempel van een sportvereniging geholpen. Na vier voetbalclinics en deelname aan de Jan Boskamp Cup zijn twee leerlingen van de Koningin Wilhelminaschool uit Crooswijk vervolgens lid geworden van HOV/DJSCR en Hillegersberg.
 
De basisschool van directeur Sibel Taslicukur en gymnastiekdocent Rob de Vlaming sloten zich vlak begin dit jaar aan bij het Social Pact van Rotterdamse Sporticonen. Voor de zomervakantie begon de instelling, die in Crooswijk, op een steenworp afstand van het standbeeld van Bep van Klaveren is gevestigd, met hockey en voetbalclinics.
 
De voetbalclinics werden afgesloten door deelname van een schoolteam van de Wilhelminaschool aan de Jan Boskamp. Het was het laatste zetje dat kinderen nodig hadden om lid te worden van een voetbalclub. Ook omdat het JeugdFonds Sport en Cultuur Rotterdam de helpende hand bood.
 
En zo vulde Rotterdamse Sporticonen haar doelstelling verder in om als stichting met ANBI-status iedereen in Rotterdam kansrijk te maken.