Samenwerking met Boxing’82

Rotterdamse Sporticonen gaat een samenwerking aan met de Rotterdamse boksvereniging Boxing’82 voor de 26-ste Bep van Klaveren Memorial op zaterdag 14 september in de Maassilo in Rotterdam. Het oudste levende eerbetoon van de stichting met ANBI-status van Goed Doel aan de Olympisch kampioen van Amsterdam 1928 is na een kwart eeuw alleen nog een jeugdevenement.

Dit omdat een seniorenevenement niet meer in het profiel past van Rotterdamse Sporticonen, dat al haar achttien gratis evenementen organiseert voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar. Met en zonder beperking en lidmaatschap van bond of club. Om die reden zal er dus ook op de 26-ste Bep van Klaveren Memorial door Antoine Schutte een boksclinic worden verzorgd voor kinderen met een beperking. Speciaal voor dit onderdeel van het programma heeft Schutte en boksring aangeschaft waar kinderen met hun rolstoel in kunnen rijden.

Met Diana van den Heerik zijn afspraken gemaakt over een clinic van Boxing’82 voor kinderen in de wijk. De Rotterdamse nam onlangs de boksschool op het Afrikaanderplein noodgedwongen over, nadat haar vader op 78-jarige leeftijd plotseling overleed. Van den Heerik begon onvoorbereid aan de klus, maar krijgt steun van haar moeder om het levenswerk van haar vader voort te zetten.

De Bep van Klaveren Memorial wordt in de Maassilo afgesloten met de interland tussen de jeugdteams van Nederland en Duitsland. Toegang is gratis. Aanmelding voor de clinics is overigens wel verplicht. Naast Boxing’82 werkt Rotterdamse Sporticonen al vijf jaar samen met boksschool Crooswijk.